Talarki brokułowe

Talarki brokułowe + jakiś dobry sosik (dip) i nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)



Składniki potrzebne do przygotowania brokułowych talarków: 
  • Por – 500 g
  • Brokuł – 1 szt.
  • Ser typu Gouda – 400 g
  • Jajka – 5 szt.
  • Mąka ziemniaczana – 1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa, pieprz, sól
  • Szczypiorek – 1 garść
  • Bułka tarta – 250 g
  • Olej winogronowy
Przygotowanie talarków brokułowych:

Warzywa dokładnie umyć, łodygi pora przekroić na pół, a następnie w cienkie paseczki. Ugotować brokuła wraz z porem. Rozdrobnić warzywa za pomocą widelca lub blendera na papkę.

Żółty ser zetrzeć na tarce, a szczypiorek pokroić. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z jedną łyżką wody. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą. Z masy uformować talarki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na średnim płomieniu. Smacznego :)

2 komentarze:

  1. w całym internecie jest ten sam przepis, co robi sie z 5 jajkam??????????????????? wszyscy bezmyślnie kopiują przepis!!

    OdpowiedzUsuń
  2. A widzisz, jest faktycznie trochę niejasne. Ale...

    "Pozostałe składniki wymieszać ze sobą", tak więc jajka mieszasz ze wszystkim na masę do talarków.

    OdpowiedzUsuń