Talarki brokułowe + jakiś dobry sosik (dip) i nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)
Składniki potrzebne do przygotowania brokułowych talarków:
- Por – 500 g
- Brokuł – 1 szt.
- Ser typu Gouda – 400 g
- Jajka – 5 szt.
- Mąka ziemniaczana – 1 łyżka
- Gałka muszkatołowa, pieprz, sól
- Szczypiorek – 1 garść
- Bułka tarta – 250 g
- Olej winogronowy
Warzywa dokładnie umyć, łodygi pora przekroić na pół, a następnie w cienkie paseczki. Ugotować brokuła wraz z porem. Rozdrobnić warzywa za pomocą widelca lub blendera na papkę.
Żółty ser zetrzeć na tarce, a szczypiorek pokroić. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z jedną łyżką wody. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą. Z masy uformować talarki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na średnim płomieniu. Smacznego :)
w całym internecie jest ten sam przepis, co robi sie z 5 jajkam??????????????????? wszyscy bezmyślnie kopiują przepis!!
OdpowiedzUsuńA widzisz, jest faktycznie trochę niejasne. Ale...
OdpowiedzUsuń"Pozostałe składniki wymieszać ze sobą", tak więc jajka mieszasz ze wszystkim na masę do talarków.