To fajna włoska sałatka, która idealnie nadaje się na późną kolację.
Składniki potrzebne do przygotowania pananelli:
- Pszenny chleb – 2 kromki
- Czosnek - 2 ząbki
- Masło – 1 łyżka
- Pomidor – 2 szt
- Czerwona papryka – 1 szt
- Mała cebula – 1 szt.
- Sól, pieprz
- Bazylia, oregano
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie włoskiej sałatki pananella:
Chleb pokroić w dużą kostkę. Czosnek wycisnąć. Rozpuścić masło, zrumienić chleb i czosnek.
Usunąć gniazda nasienne z papryk. Pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę pokroić w plastry. Paprykę, cebulę i pomidory wymieszać. Doprawiamy do smaku. Wsypujemy grzanki. Zioła umyć, osuszyć, posiekać listki. Wsypać do sałatki. Skropić oliwą i delikatnie wymieszać. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz