Smażony camembert z żurawiną

Ser przygotowuje się bardzo łatwo, a podany z dobrą sałatką lub warzywami wygląda bardzo elegancko i wykwintnie. Zamiast camemberta można użyć innego żółtego sera, najważniejsze by był dość twardy.





Składniki potrzebne do przygotowania smażonego sera:

camembert (lub inny twardy ser)

żurawina w słoiczku (idealna byłaby domowej roboty)

jajko

sól

pieprz

bułka tarta

olej



[Listonic]


Przygotowanie smażonego camemberta z żurawiną:

Ser kroimy na dość grube plastry, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z obu stron dopóki się nie zarumieni. Nakładamy na niego niewielką ilość żurawiny i od razu podajemy. Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Jest mi niezwykle miło skorzystać z przepisów... na prawdę dziękuje gdyż nie muszę szukać a mam tu cały zbiór.. jako pierwszy na tapetę poszedł camembert z żurawiną.. doprawiłem po swojemu ale przepyszne danie polecam

    pozdrawiam : kupauto.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń